BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas


Kiaušinių salotos

Ingredientai:
Kiaušiniai Kiaušiniai, kietai virti, 8 vienetai
Majonezas Majonezas, 2 šaukštai
Garstyčios Garstyčios, 1 šaukštelis
Svogūnai Svogūnai, laiškai, 3 vienetai
Druska Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai Juodieji pipirai, pagal skonį
Petražolės Petražolės, pagal skonį
Fermentinis sūris Fermentinis sūris, 150 gramų
Pupelės Pupelės, 100 gramų

Gaminimas:
Kiaušinius ir sūrį supjausčiau kubeliais.
Svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinau.
Viską sumaišiau su prieskoniais, majonezu ir garstyčiomis.

Rodyk draugams




Omletas su sūriu

Ingredientai:
Fermentinis sūris Fermentinis sūris, tarkuotas, 120 gramų
Kiaušiniai Kiaušiniai, 4 vienetai
Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
Aliejus Aliejus, kepimui, truputį

Gaminimas:
Visus išvardintus Omletas su sūriu sumaišome ir gerai išplakame. Omletas su sūriu keptuvėje, iš abiejų pusių apie 10 minučių. Omletas su sūriu patiekti su pomidorų padažu.

Rodyk draugams




Šiupinys

1 stiklinė pupų,
1 stiklinė žirnių,
1 stiklinė pupelių,
1 stiklinė kruopų (pasirinktinai),
6 bulvės,
1kg kiaulienos,
druskos,
laurų lapų,
mėsos prieskonių.
Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas išmirkykite, mėsą supjaustykite gabaliukais, viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite 3 l vandens ir virkite retkarčiais pamaišydami.
Tada sudėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite.
Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių.
Dar šiek tiek pavirkite, tuomet nusunkite vandenį, o šiupinį sukratykite.

Aš jį darau maždaug nuo “akies” ir viskas išeina,o į jį galima dėti dar daugybę produktų,tai priklauso nuo to kas jums skanu:) Prisivalgykit juk užgavėnės:)AMLIV

Rodyk draugams




Kalėdinis aguonų keksas


Ingredientai:

250 gramų aguonų,
200 gramų cukraus,

6 Kiaušiniai,
40 gramų džiūvėsėlių,
Vanilinas, truputį

Gaminimas:

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiamos nuplikytos ir 2 kartus sumaltos aguonos. Vėliau sudedami išplakti kiaušinių baltymai, suberiami džiūvėsėliai ir vanilinas.
Paruošta tešla sudedama į aliejumi išteptą formą ir kepama gana karštoje orkaitėje apie 30 min.

Rodyk draugams




receptukai

Vaisiai su
jogurtu

Sudėtinės
dalys:

·        
Jogurtas, 400 gramų

·        
Mėta, lapeliai, truputį

·        
Kivi, 2 vienetai

·        
Obuoliai, 2 vienetai

·        
Bananai, 2 vienetai

·        
Apelsinai, 2 vienetai

·        
Kriaušės, 2 vienetai

·        
Ananasai, 1 vienetas

Gaminimas:

Jogurtą supilame į dubenėlį ir
papuošiame nuplautais mėtų lapeliais.
Vaisius nuplauname, nulupame, supjaustome smulkesniais gabaliukais, apelsinus
išskirstome skiltelėmis.
Viską gražiai išdėliojame ant didelio padėklo.
Vaisius smeigiame mediniais ar sumuštinių pagaliukais, merkiame į jogurtą ir
mėgaujamės.
Skanaus!

 

 

Vyniotinis
su uogų džemu

Sudėtinės
dalys:

·        
Cukrus, 5 šaukštai

·        
Kvietiniai miltai, 5
šaukštai

·        
Pienas, milteliai, 5 šaukštai

·        
Kiaušiniai, 3 vienetai

·        
Soda, nugesinta su actu, 0.3 šaukštelio

·        
Druska, 0.1 šaukštelio

·        
Džemas, Jūsų mėgstamų uogų

Gaminimas:

Iškart įjunkite orkaitę, kad ji
įkaistų iki 200 laipsnių temperatūros, ir įdėkite į ją aliejumi pateptą skardą.
Suplakite kiaušinius su cukrumi, pridėkite miltų, pieno miltelių, nugesintos
kepimo sodos ir žiupsnelį druskos
Gautą tešlą supilkite į karštą kepimo skardą, greitai tolygiai paskirstykite ir
kepkite apie 5-7 minutes.
Iškart po kepimo išimkite iš orkaitės, aptepkite džemu ir suvyniokite į ritinį.
Palikite suvyniotą šiek tiek pastovėti.
Patiekite atvėsusį ir supjaustytą riekelėmis.
Labai paprasta, greita ir skanu.
Puiki išeitis, kai užgriūna netikėti svečiai.
Skanaus.

 

Paprastos
spurgytės

Sudėtinės
dalys:

·        
Kiaušiniai, 1 vienetas

·        
Vanduo, 0.6 stiklinės

·        
Kvietiniai miltai,
truputį

·        
Druska, 0.1 šaukštelio

·        
Aliejus, (kepimui), truputį

·        
Cukraus pudra,
(apibarstymui), truputį

Gaminimas:

Kiaušiniai išplakami su druska,
supilamas vanduo ir įmaišomi miltai. Miltų reikia tiek, kad tešla būtų
kočiojama.
Paruošta tešla plonai iškočiojama, išspaudžiami apvalūs blyneliai ir kiekvienas
jų perlenkiamas pusiau.
Paruošti tešlos pusmėnuliai iškart dedami į įkaitusį aliejų ir gražiai apkepami
iš abiejų pusių.
Iškepti sudedami ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
Apibarstoma cukraus pudra ir patiekiama.
Skanaus.

 

 

Šokoladinis
greitpyragis

Sudėtinės
dalys:

·        
Kvietiniai miltai, 1
stiklinė

·        
Kepimo milteliai, 2
šaukšteliai

·        
Kakava, milteliai, 0.25 stiklinės

·        
Sviestas, 0.5 stiklinės

·        
Cukrus, 0.25 stiklinės

·        
Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis

Gaminimas:

Gerai išsukame sviestą, cukrų,
kakavą bei vanilinį cukrų.
Įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Gautą tešlą sudedame į sviestu pateptą kepimo skardą.
Tešlą gerai priplojame, pabadome šakute ir kepame apie 20 min. 170 laipsnių
temperatūroje.
Iškepus paliekame atvėsti.
Skanaus.

 

 

Karšto
šokolado desertas apelsino krepšelyje

Sudėtinės
dalys:

·        
Apelsinai, 4 vienetai

·        
Sviestas, 100 gramų

·        
Migdolai, malti, 2 šaukštai

·        
Šokoladas, juodasis,
200 gramų

·        
Kiaušiniai, 2 truputį

·        
Cukrus, 3 šaukštai

·        
Apelsinų sultys, 7
šaukštai

·        
Brendis, 1 šaukštas

Gaminimas:

Apelsinus perpjauti per pusę,
išspausti sultis ir tada išskobti vidų, kad liktų tik apelsino žievelės
krepšeliai.
Ant karštos vandens vonelės arba mikrobangėje ištirpinti šokoladą su sviestu ir
šiek tiek atvėsinti.
Tada šokoladinę masę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi, migdolais, sultimis ir
brendžiu arba apelsininiu likeriu.
Šia mase užpildyti apelsinų krepšelius.
Kepti krepšelius 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-15 min.
Skanaus.

 

 

Greitas
obuolių pyragas mikrobangų krosnelėje

Sudėtinės
dalys:

·        
Kondensuotas pienas,
skardinė, 1 vienetas

·        
Kiaušiniai, 2 vienetai

·        
Soda, 0.5 šaukštelio

·        
Actas, 0.5 šaukštelio

·        
Kvietiniai miltai, 1.5
stiklinės

·        
Obuoliai, 1 vienetas

Gaminimas:

Obuolys nulupamas, išimamos sėklos
ir supjaustomas minkštimas skiltelėmis.
Kondensuotas pienas ir kiaušiniai gerai išplakami.
Sudedama acte nugesinta soda, suberiami miltai ir gerai išmaišoma tešla.
Gauta tešla supilama į kepimo indą ir susmaigstomos obuolio skiltelės.
Kepama apie 7-10 min. mikrobangų krosnelėje, užstatčius maksimalų galingumą.
Skanaus.

 

 

Paprastas
biskvitas

Sudėtinės
dalys:

·        
Kiaušiniai, 4 vienetai

·        
Cukrus, 4 šaukštai

·        
Kvietiniai miltai, 4
šaukštai

Gaminimas:

Kiaušinių trynius išplakame su
cukrumi.
Baltymus išplakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų.
Tada viską sumaišome į vieną indą ir suberiame miltus.
Kepame apie 20-30 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Biskvitas skanus, bet sausokas, skanu su arbata, tačiau galima patiekti ir su
ledais arba grietinėle.
Skanaus!

 

 

Desertas
„Vasara“

Sudėtinės
dalys:

·        
Želė, kivi, 80 gramų

·        
Želė, vyšnių, 80 gramų

·        
Grietinėlė, 35 % riebumo, 1 stiklinė

·        
Apelsinai, 1 vienetas

·        
Cukrus, pagal skonį

Gaminimas:

Suplakame grietinėlę, įdedame pagal
skoni cukraus.
Supjaustome bananą griežinėliais ir apelsiną norimos formos gabaliukais.
Pasigamintą ir sustingdintą želė supjaustome kubeliais.
Į ledaines paeiliui sluoksniuojame želė, vaisius ir grietinėlę.
Patiekiame šaltą.
Skanaus.

 

 

Šokoladinis-kakavinis
pyragiukas

Sudėtinės
dalys:

·        
Kiaušiniai, 1 vienetas

·        
Kvietiniai miltai, 4
šaukštai

·        
Cukrus, 0.3 stiklinės

·        
Kakava, 0.2 stiklinės

·        
Šokoladas, pieniškas,
100 gramų

·        
Kepimo milteliai, 0.5
šaukštelio

·        
Aliejus, 1 šaukštas

·        
Pienas, 0.5 stiklinės

Gaminimas:

Viską, išskyrus šokoladą, sudėti į
vieną dubenį ir sumaišyti mikseriu, kad gautųsi į blynams skirtą tešlą panaši
masė.
Rankomis susmulkinti šokoladą į smulkius gabaliukus.
Susmulkintą šokoladą dėti į masę ir išmaišyti viską šaukštu.
Gautą masę supilame į norimos formos indą, dedame į mikrobangų krosnelę,
nustatome patį stipriausią galingumą ir kepame apie 5-10 min., kol pyragas
iškyla.
Kai norisi kažko saldaus, kišenėje vėjai, turint šiuos ingridientus galima
greitai paskanauti pyragėlio.
Labai skanus karštas, su vaniliniais ledais arba prie arbatos.
Skanaus!

 

 

„Šarlotė“ su
persikų kremu

Sudėtinės
dalys:

·        
Sausainiai, biskvitiniai, suvynioti su džemu, 700 gramų

·        
Želatina, 15 gramų

·        
Persikai, konservuoti, 420 gramų

·        
Grietinėlė, 35 % riebumo, 450 mililitrų

·        
Šampanas, 300 mililitrų

·        
Biskvitai, maždaug 1 cm storio, 1 vienetas

·        
Cukrus, pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite kubeliais trečdalį
persikų, o likusius sutrinkite.
Persikų tyrę sumaišykite su šampanu bei cukrumi.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės šalto vandens, nukoškite, ištirpinkite
karšto vandens vonelėje ir maišydami supilkite į persikų tyrę.
Į gautą masę pabaigoje įmaišykite standžiai suplaktą grietinėlę ir likusius
persikų gabalėlius.
Padenkite maistine plėvele torto formą, į ją sudėkite biskvitinius sausainius
taip, kad dengtų dugną bei šonus, ir supilkite kremą.
Viršuje uždėkite biskvitinį lakštą, jį šiek tiek paspausdami, ir pastatykite
paruoštą pudingą šaltoje vietoje, kad sustingtų.
Prieš patiekdami apverskite ant plokščios lėkštės ir nuimkite plėvelę.
Skanaus.

 

 

Persikų ir
grietinėlės tortas su karamele

Nuotrauką
atsiuntė:
Greta

Sudėtinės
dalys:

·        
Biskvitai, stori, 2 vienetai

·        
Grietinėlė, plakta, 1.75 stiklinės

·        
Cukrus, 1.5 šaukšto

·        
Vanilė, ekstraktas, 0.75 šaukštelio

·        
Karamelė, Dulce de Leche, 1 stiklinė

·        
Persikai, konservuoti, supjaustyti, 1 stiklinė

Gaminimas:

Papildomai dar reikės maždaug 15
morengų.
Į didelį dubenį sudėkite grietinėlę, cukrų bei vanilės ekstraktą ir išplakite
iki standžių putų (tik neperplakite). Plaktą grietinėlę laikykite šaldytuve.
Paimkite vieną pagal Jūsų skonį paruoštą arba pirktinį biskvitą ir patepkite jį
nuo konservuotų persikų likusiu sirupu.
Tuomet tepkite karamelę, sudėkite supjaustytus persikus, ant persikų
paskleiskite pusę plaktos grietinėlės masės ir sudėkite pasmulkintus morengus.
Ant viršaus dėkite kitą biskvitą, patepkite jį nuo konservuotų persikų likusiu
sirupu, paskleisti likusią grietinėlės masę ir papuoškite konservuotų persikų
skiltelėmis.
Paruoštą tortą padėkite keletai valandų į šaldytuvą.
Patiekite šaltą.
Skanaus.

 

 

Aguoniukai

Nuotrauką
atsiuntė:
Martyna.

Sudėtinės
dalys:

·        
Medus, 2 šaukštai

·        
Aguonos, 2 šaukštai

·        
Batonas, raikytas, 0.5 vieneto

·        
Sviestas, truputį

Gaminimas:

Aguonas valandą pabrinkinkite
karštame vandenyje ir nusausinkite.
Sumaišykite išbrinkusias aguonas su medumi.
Iš batono riekučių formele arba peiliu išpjaustykite kąsnio dydžio
„pyragėlius“.
Ant jų tepkite sviestą ir dėkite aguonų bei medaus masę.
Aguoniukus sudėkite į skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje
apie 15 min., kol pagels šoniukai.
Tik nesudeginkite.
Skanaus!

 

Rodyk draugams